Menü Bezárás

Egyéni családállítás

egyéni családállítás

Az egyéni családállítás a módszernek egy olyan speciális formája, amikor csak a családállító és az ügyfél van jelen. Ebben a formában is fel lehet térképezni a problémához kapcsolódó nehézségeket, amelyeket felismerve képessé válunk változtatni életünk minőségén.

Mi a különbség a csoportos és az egyéni családállítás között?

Hatékonyságát tekintve nincs különbség, ám egy téma eredményes feldolgozásához akár több találkozó is szükséges lehet. A tapasztalat azt mutatja, hogy már egy találkozó is képes a problémás életterület harmonizálására.

  • Míg családállítás csoportban a problémahozó csak a záróképbe lép be, addig egyéni ülésen még többet tapasztalhat az állítás folyamatából.
  • Míg csoportban az egyes rendszerelemeket a csoport tagok, vagyis az úgynevezett “képviselők” jelenítik meg, addig egyéni ülésen a családállító más eszközöket és egy kicsit másként használ erre a célra: bábukat, papírlapokat, színes formákat a földre téve.

Mikor érdemes egyéni családállítás mellett dönteni?

Általában akkor választják ezt a formát, ha valaki nem akarja a problémáját csoportba vinni, vagy ha úgy érzi, nagyon intim a kérdése. A családállítást Bert Hellinger eredetileg a családterápiás kezeléseihez kezdte alkalmazni kiegészítő módszerként, vagyis abban az esetben a leghatékonyabb a családállítás bármely formája, ha az elakadás a származási család körülményeiben gyökerezik (apa, anya, nagymama, nagypapa, stb.). Ha a saját életútból fakad a probléma, akkor érdemes más módszerekhez is folyamodni, nemcsak családállításhoz.

Mi történik az egyéni családállítás során?

A konzulenssel való rövid megbeszélés után elkezdődik az érdemi munka. Ehhez az állításban a feljebb említett szimbólumokat – papírlap, színes formák, párnák – használunk. Az állítás folyamán fokozatosan haladunk a megoldás felé vezető úton, miközben a témahozó is bekapcsolódik a családállítás menetébe, az állításvezető segítségével. Majd az állítás után röviden összegezzük a látottakat, hallottakat, és megbeszéljük a későbbiekre vonatkozó további lehetőségeket.

Több kérdéssel is érkezhetsz, azonban csak egy szálon érdemes elindulni, hiszen gyakran egy gyökérprobléma megoldása kihatással van több életterületre is. Ha nem tudunk dönteni, akkor azt érdemes mérlegelni, hogy melyik gond az, ami égetően fontos a sok közül. Ezt célszerű egyéni családállításra elhozni.

Jelentkezés egyéni családállításra

JELENTKEZÉS egyéni belső gyermek és családállítás foglalkozásokra itt!

 

Továbbiak:

3 Comments

  1. Pingback:Válás és gyermek | LÉLEKsziget Műhely

  2. László

    Kedves Kata!

    Érdeklődnék, hogy hol lehet Önhöz menni egyéni családállításra és mennyibe kerül egy alkalom?

    Laci

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .