Menü Bezárás

Anyaseb (vagy apaseb) begyógyítás lépései

anyaseb vagy apaseb begyógyítás lépései

Az anyaseb begyógyítása nemcsak a nőknek, hanem a másik nem önfejlesztéssel foglalkozói számára is fontos. Hatékony belső önismereti munkát jelent, épp annyira, mint amennyire az apaseb gyógyítása is.

Az anyasebek és apasebek gyógyításának folyamata szerves részét képezi az önismereti útnak, függetlenül attól, hogy milyen módszerrel mélyítjük éppen önismeretünket.

Sokat hallani az anyasebekről, és arról, hogy érdemes begyógyítani őket, és ez így is van. Azonban az apasebeket sem érdemes elhanyagolni, hiszen fele részben édesapánkból vagyunk, akár jelen van az életünkben, akár nem. A teljes gyógyulás pedig nem jöhet létre a két fél együttes gyógyítása nélkül, mint ahogyan az élet sem képes csak az egyik féltől – az apától vagy csak az anyától – létrejönni.

Sok lelki probléma megoldatlansága a gyermekkorban ki nem elégített érzelmi szükségletekre vezethető vissza (pl. dicsérethiány, elfogadáshiány, megfelelési kényszer és így tovább), emellett nagyon sokan küszködnek a szülői el (nem) fogadással, a bűntudat érzéssel, ami akkor jelentkezik, amikor az életükben valamit másként vagy jobban, boldogabban csinálnának, mint a szüleik, vagy éppen pont emiatt nem tudnak vagy mernek előbbre lépni, és lojalitásból ugyanazokat a köröket futják, mint felmenőik. Gyakoriak az olyan anya és apasebek, amelyeket a gyermek azon tudattalan törekvése táplál, hogy fenntartsa a szülője lelki egyensúlyát, érzelmi támogatást nyújtson számára, miközben a saját boldogulására, életére, párkapcsolatára már nem marad energiája, így tehát nem képes a saját életét élni.

Az anyasebek és apasebek szorosan egybefonódnak, és hol az egyik kerül előtérbe, hol a másik, és csak mindkettő együttes begyógyításával áll helyre az egyensúly, múlik el a bűntudat érzés, és érhetjük el, hogy valóban a saját életünket élhetjük, miközben szüleinkkel való kapcsolódást is képesek vagyunk rendezni.

Az anyaseb (vagy apaseb) begyógyítás lépései átfogó önismereti lelki munkát adnak, hiszen együtt kezelik az apai és anyai mintákat, ezen felül megtanítanak a lelki válságok kezelésére, az érzelmi maganyagunk átírására, és a lelki egyensúly fenntartására.

Az anyasebek és apasebek begyógyításának útja az alábbi lépésekből tevődik össze:

Anyaseb (vagy apaseb) begyógyítás lépései

Hozd felszínre tudattalan lelki kötődéseidet!
Tekintsd át a származási családi rendszeredet, és tudatosítsd, hogy milyen generációs lelki kötések és önként vállalt terhek nehezednek rád belőle, amelyek eddig a lelkedben rejtetten működtek. E lelki kötések napvilágra hozásával megteszed az első lépéseket anyasebeid és apasebeid begyógyítására, valamint arra is, hogy ne édesapád, édesanyád vagy nagyszüleid nevében éld az életed, hanem saját jogon.

Gondold át gyermekkori és felnőttkori szerepedet a származási családodban!
Gyermekként gyakran belecsúszunk olyan „szerepek” tudattalan felvállalásába, amelyek rejtett célja a családi konfliktusokról való figyelemelterelés, vagy a felnőttek lelki egyensúlyának biztosítása. Te milyen szerepeket vettél magadra azért, hogy kárpótold édesapádat vagy édesanyádat? Hogy ezeket a szerepeket felnőttkorban ne cipeljük tovább, fontos pontosítani a saját helyzetünket.

Tekintsd át a szülői hitrendszereket!
Támogató és akadályozó hitrendszereinket is a szüleinktől, felmenőinktől örököljük, és sokszor annyira azonosulunk velük, hogy észrevétlenül irányítják életünket.

Fogalmazd meg őszintén az általad vágyott és a valóságban megkapott anyai-apai gondoskodás közti különbségeket!
Az igényeinkkel való őszinte foglalkozás és a különbségek felszínre hozása a legfontosabb lépés ahhoz, hogy képesek legyünk jótékony és tartós változást előidézni életünkben.

Engedd el azt az elvárást, hogy a szüleid egyszer olyanná válnak, mint amire vágysz!
Felnőttként tudattalanul hordozzuk magunkban kisgyermekkori énünknek azt a részét, aki még mindig arra vár, hogy mindazt megkapja a szüleitől, amit nem tudtak neki biztosítani. A bennünk élő gyermek felnőtt kapcsolataiban is ezt keresi, ezáltal kuszává és játszmákkal telivé varázsolva azokat. Az elengedéssel azonban mindezt megszüntethetjük.

Azonosítsd be az érzéseidet és töltődj fel azokkal a támogató és szeretetteljes erőforrásokkal, amelyekre mindig is vágytál!
Gyermekkori érzelmi maganyagunk határozza meg viselkedésünk és hozzáállásunk jelentős részét élethelyzeteinkhez. Mindazok a szeretetteljes és elfogadó érzelmek, amiket nem kapott meg gyermeki éned, tudatalatti hiányérzetként jelentkeznek felnőttkorodban, bonyolulttá téve ezzel felnőtt lelki állapotodat, kapcsolataidat, döntéseidet. A feltöltődés útja a bennünk élő gyermekkel való munka.

Gondoskodj folyamatosan lelki egészségedről!
Az önismeretünk folyamatos csiszolása, lelki válságaink kezelésének megtanulása, az anyasebeken és apasebeken való töretlen munkálkodás teszi lehetővé, hogy végül igazán önmagunkká váljunk, hogy minden helyzetben megtartsuk lelki egyensúlyunkat, és hogy kapcsolódjunk szeretetteljes és elfogadó forrásunkhoz, eredeti érzelmi maganyagunkhoz.

Anyaseb (vagy apaseb) gyógyítás lépéseinek részletes elsajátítása

A fenti folyamat komplex, átfogó, és sokszor szükség van az elinduláshoz nyújtott segítségre, arra, hogy legyen valaki, akivel meg – és átbeszélheted az egyes pontokat, és aki beavat a gyakorlati részletekbe is.

Továbbiak:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .