A családállítás menete
Léleksziget logo - önismeret, önfejlesztés, önmegvalósítás, belső gyermek, lelki egészség, önismereti tréning

A családállítás menete

A családállítás menete az, ami a legtöbb, családállítás iránt érdeklődőt foglalkoztatja, ezért most essen szó róla.

A csoportba általában várakozással telve érkezik mindenki. Van aki azért, mert először jár hellinger féle családállítás csoportban, más pedig azért, mert tudja: most egy újabb lépcsőfok érkezik el életében, egy újabb lehetőség, amikor továbblendülhet problémás élethelyzetén.

Családállításban résztvevők

A családállításban résztvevők vagy maguk is állítanak témát (vagyis aktuális problémájukat szeretnék megoldani) vagy képviselnek. Ez utóbbi azt jelenti, hogy nem állítanak, hanem a többieknek segítenek azzal, hogy elvállalnak néhány képviseletet.

Egy családállítás csoport lehet egynapos vagy két napos is. Egy-egy csoporttag problémájával természetesen nem egy vagy két napon át foglalkoznak, hanem kb. egy órán át, amíg a probléma oldására sor nem kerül. Minden résztvevő állításában azonban részt vesznek mások is, akik az illető családjának a rendszerelemeit (tesók, szülők, stb.) képviselik. Aki képviselőként segít mások állításában, természetesen az is dolgozhat a saját problémájával, ilyenkor a csoport többi tagja fogja képviselni az ő családtagjait. Ez egy kölcsönös dolog, és elmondható, hogy képviselőként is fantasztikus élményeket kaphat és tapasztalhat meg az ember egy hellinger terápiás csoportban.

Családállítás menete

A csoport tagok a teremben körben foglalnak helyet, így középen nagyobb, üres tér van. Itt fog zajlani az állítási folyamat. A problémával érkező elmondja, hogy mi nyomja a lelkét, a családállítóval röviden megbeszélik a problémát, majd a családállítást kérő  kiválasztja a jelenlévők közül azokat, akik a családtagjait fogják képviselni „ideiglenesen”. A képviselők mozgásai, benyomásai alapján és a családállító segítségével kirajzolódik a probléma gyökere, amit aztán feloldanak az állítás során. A családállítás menete elsősorban a családállítást vezetőn múlik, de lényegében nincsenek nagy eltérések.

A csoportos családállítás mellett létezik még az egyéni családállítás.

Ha hozzánk jössz, választhatsz csoport vagy egyéni családállítás közül.

Lehetőségeid a változtatásra:

Önismereti tanfolyamok >>


Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..