Menü Bezárás

Az apaseb és anyaseb begyógyítása

apaseb és anyaseb begyógyítása

Az apaseb és anyaseb begyógyítása olyan lelki folyamat, ami visszavezet rég elfeledett önvalónkhoz.

 

Fogantatásunk legelső pillanatától édesanyánk, édesapánk és tágabb családunk érzelmi és hangulati energiáit szívjuk magunkba, függetlenül attól, hogy ezek támogatják-e későbbi életutunkat, vagy nem.  Emellett magunkba szívjuk azokat az érzelmi és viselkedési mintázatokat is, amelyeket gondozóink működtetnek az élet minden területén. Mivel érzelmi biztonságunk és a felénk áradó elfogadás és szeretet mennyisége gondozóinktól függ, ezért hogy ne szenvedjünk hiányt belőlük, olyanná igyekszünk válni, akik megfelelnek az elvárásoknak, és mire elérjük a felnőttkort, szép lassan szerepeket és álarcokat növesztünk.

Ám neked nem kell lemondanod arról, hogy önazonosan élj, mert felelősségteljes felnőttként is van lehetőséged elérni ezt az állapotot. Ami pedig elvezet idáig, az nem más, mint az

Apaseb és anyaseb begyógyítása

Az apasebek és anyasebek begyógyításával feltöltheted azokat a hiányérzeteidet, átírhatod azokat a gátló hitrendszerbeli meggyőződéseidet, amelyeket gyermekként a családodból, a körülötted élő felnőttek viselkedés és gondolatmintázataiból hoztál, és amelyek felnőttként is ott működnek benned, kialakítva ezzel a körülötted lévő valóságot. A képlet egyszerű: ha a felnőttkori valóságod nem felel meg számodra, ha úgy érzed, teljesen eltávolodtál gyermekkori önvalód érzésétől, akkor érdemes megvizsgálni, hogy nincs-e olyan apaseb vagy anyaseb, ami még nem gyógyult be? A pszichológia is azt mondja, hogy a lelki fejlődés során senki nem kerülheti meg az apjával és anyjával kapcsolatos problémáinak a feldolgozását, csak van akinél azonnal jelentkezik ez a téma, és van, akinél később.

Amikor begyógyítottad a gyermeki lelkeden ejtett sebeket, akkor indulsz el igazi önvalód útján.

Apaseb és anyaseb hatása felnőttkorban

Például folyton méltatlankodsz, ha nem kapsz fizetésemelést, bosszankodsz, hogy a szüleid még mindig beleszólnak az életedbe, magadban dühöngsz, amikor még egy bőrt akarnak lehúzni rólad, és te nem tudsz nemet mondani, mert azt hiszed, hogy akkor mindenki mérges lesz rád? Várod azt, amikor a szüleid, felmenőid, tanáraid, főnökeid végre rájönnek, hogy Te mennyire csodálatos, megismételhetetlen és egyedülálló ember vagy?

Jogosan érzed, hiszen igazad van: Te csodálatos, megismételhetetlen és egyedülálló emberi lény vagy, a legszebb, akit a Sors erre a Földre hozott! Miért nem látják hát ezt a szüleid, főnökeid és a többiek? Miért van az, hogy hiába tepersz, próbálsz megfelelni, sosem kapod meg az elismerést?

Első körben ne kívülről várd az elismeréseket, hanem önmagadtól, belülről. Csakhogy ha már gyermekként sem volt részed benne, vagyis hiányod van ön-elismerésből, akkor nehezen tudod magad elismerni. Ilyenkor lenne jó, ha legalább kívülről jönne megerősítés… Ám, ha már a szüleid (gondozóid) sem kaptak elég elismerést gyermekként (mert már az ő szüleik sem kaptak), ha a tanáraid, főnökeid csak kifelé határozottak, de belül bizonytalanok önmagukban (mert gyermekként sosem volt elég jó amit tettek), akkor nem várhatod el, hogy adjanak Neked. Éppen ezért érdemes belülről, önmagadból elindulni azzal, hogy önmagadnak gyógyítod be megsebzett gyermeki lelkedet.

Csak az képes ŐSZINTÉN elismerést osztogatni másnak, aki saját magát is képes elismerni. Akinek nincs feltöltve az „önelfogadás érzelmi akkumulátora”, annak hiánya van ebből az érzéstartományból, így hát miből is osztana Neked?  Ha az anyasebek és apasebek már bennük sincsenek begyógyítva, akkor nem várhatsz tőlük olyat, amit vársz!

Amikor megsebzett lelked irányít

Vagyis -bár felnőttként élsz, mégis – megsebzett gyermeki lelked irányítja életedet. Az a sebzett gyermeki lélek, aki talán nem kapott elég odafigyelést, elfogadást, akit lehet hogy nem fiúnak vártak, hanem lánynak, akinek a családban a túlteljesítő szerep jutott azért, hogy az egész család büszke lehessen rá, és így tovább… Ez a gyermek akkor nem kapta meg az őt feltölteni képes érzéseket, így hát a mai napig várja, hogy megérkezzenek. De ma már nem nyíltan, hanem „burkoltan” várja ott benned legbelül, és talán nem is a szüleitől várja, hanem a párjától (szeress úgy, ahogyan anyám nem szeretett) vagy a főnökétől (ez a tróger mikor veszi már észre, hogy kidolgozom neki a belem)…

Apaseb és anyaseb begyógyítása lépésekben

Az apaseb és anyaseb begyógyításának fontos mozzanata az, amikor elengeded azt a ragaszkodásodat, hogy a szüleid meg tudják adni neked azokat az érzéseket, amikre vágysz. Ez fájdalmas folyamat, amit úgy is nevezünk, hogy gyász. De ami azon túl van, az vezet el a lelki szabadsághoz, önmagadhoz, de csak ha megvan a következő lépés is.

Hiányérzeteid feltöltése

Amikor megvannak a hiányérzeteid, vagyis rájössz arra, hogy mely érzelmi aksijaid nincsenek feltöltve (mi hiányzik, amit nem kaptál meg a gondozóidtól), akkor megteheted, hogy Te saját magad töltöd fel őket. Ehhez az kell, hogy kapcsolódj gyermeki lelkedhez, hogy felszabadítsd a gátló érzésektől megdermedt gyermeki lelked ezen részét. Ezt Te magad is meg tudod tenni, ezen az önismereti anyaseb apaseb begyógyító tréningen mutatom meg, hogyan.

A fenti példánál maradva ha tehát rendezed hiányérzeteidet, utána már nem lesz szükséged arra, hogy kívülről várd a megerősítéseket, hogy másoknak megfelelj, elismerést kapj vagy megbecsüljenek. Mert abban a pillanatban, hogy valaki kétségbe vonná az értékedet, képessé válsz az illetőnek nemet mondani, és emelt fővel továbbmenni az életedben. Sőt, ha így teszel, egyre több olyan ember fog veled szembejönni, akiknek szintén rendben van az elismerés aksija, így őszintén tudjátok egymást elismerni, mert van miből adni. Ennyire egyszerűen működik ez.

Emlékszel még arra a kisgyermekre, aki régen voltál? Tele reménnyel, álmokkal, örömmel, a lehetőségek határtalan érzésével, amit az életed tartogat neked… Mindez nemcsak álom, hanem maga a valóság. A valóság, aminek megteremtődése most is ott él benned, és amiről időközben önszántadból mondtál le, mert gyermekkorodban elhitted, hogy másként kell lennie a dolgoknak. Ne hidd el, hogy el kell hinned.

Gyógyítsd be anyasebeidet és apasebeidet, szabadítsd fel önmagad, és teremtsd meg magadnak azt, amit a legelső pillanattól fogva akartál.

Továbbiak:

3 Comments

 1. Kovács Gáborné

  Úgy gondolom, hogy vannak olyan sebek, amelyek sohasem gyógyíthatók be semmilyen tréninggel sem, esetleg enyhülnek idővel, de azokat a károkat, amelyeket az erőszakos szülők okoznak a gyerekben szinte már helyrehozhatatlanok. Csak az idő segíthet valamelyest.

  • Szigeti Kata

   Kedves Kovács Gáborné, a súlyos eseteket valóban nem lehet tréninggel megoldani, oda már pszichoterápia kell!

  • Takács Mária

   Nagymértékben tudnak segíteni az önismereti tréningek is. Érdemes kitartóan végigjárni egy-egy ilyen lehetőséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .