Menü Bezárás

Bert Hellinger

Bert Hellinger

Bert Hellinger Németországban született 1925. december 16-án, gyermekkorát Kölnben töltötte. Bert Hellinger eredeti keresztneve Anton Johann volt, a Bert keresztnevet később vette fel.

A II. Világháború idején Bert Hellinger Belgiumba került fogolytáborba. Majd ezt követően 16 éven át egy katolikus misszionárius rend tagjaként dolgozott Afrikában a zulu törzsnél iskolavezetőként, miközben papként lelkészi tevékenységet végzett. Itt figyelte meg, hogy a természeti népeknél milyen nagy jelentősége és gyógyító ereje van az ősök tiszteletének.

Bert Hellinger útja

Hellinger filozófiát, teológiát és pedagógiát tanult, és 1971-ben úgy döntött, hogy elhagyja az egyházi rendet és Afrikát. Tanult pszichoanalízist is, majd a csoportdinamika, a primérterápia, a tranzakció-analízis és különböző hipnoterápiás eljárások hatása alatt kialakította a családfelállítás módszerét, amelyet ma már számos pszichológiai területen alkalmaznak. Kevesen tudják, hogy a módszer megalkotása előtt az éppen virágzó családterápia módszerének lett a szerelmese és követője. Nagy hatással volt rá Böszörményi Nagy Iván amerikai-magyar pszichiáternek, a családterápia egyik alapítójának munkássága, aki a generációkon átívelő lojalitás tényére hívta fel a szakma figyelmét (láthatatlan lojalitás).

Bert Hellinger és a szeretet rendjei

Bert Hellinger és SophieBert Hellinger a “Szeretet rendjei” című művében fogalmazta meg a “morfogenetikus” vagy szellemi mező erőterében uralkodó családállítás törvényeket, ezeknek a helyreállítása munkájának lényege. Napjainkban második feleségével, Maria-Sophie Hellinger-Erdődyvel él, akivel együtt dolgoznak, és tanítanak. Világszerte ismert módszere sokaknak adja meg a testi-lelki gyógyulást, a lelki békét. Ennek ellenére Bert Hellingernek is és a módszernek is sok kritikusa is akad.

JELENTKEZÉS

 

Továbbiak:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..