Menü Bezárás

Családállítás esetek

családállítás esetek

Az itt leírt családállítás esetek főszereplői hozzájárultak ahhoz, hogy – más névvel vagy névtelenül – közzé tegyük történetüket vagy annak egy részét.

Családállítás esetek – párkapcsolat

Férfi résztvevő:

„Évek óta nem találtam az ideális társat, hiába jártam társaságba és volt körülöttem több hölgy ismerős is. A válásomon már túl voltam, úgy éreztem, hogy itt az ideje, hogy kopogtasson az ajtómon a szerelem. Amikor elmentem egy családállítás csoportba, döbbenten láttam, hogy nincs „szabad vegyértékem”, amire az ideális társ rácsatlakozhatna, ezért folyamatosan “nem választható” partnerekkel randevúztam, hiszen magam is a nem választható kategóriába tartoztam. Túlságosan el voltam foglalva az anyámmal, az ő életének a könnyítésével, segítésével, így lelkemben az anyám iránt vállaltam hűséget. Nem láttam meg, hogy elég erős ő ahhoz, hogy megbirkózzon a saját sorsával, és azt sem láttam, hogy az ő sorsával csakis ő küzdhet meg, nekem a sajátom is épp elég.

A boldogulásom miatt döntenem kellett, hogy vagy az ő lelkiállapotát cipelem életem hátralévő részében, vagy megyek a magam útján. Ha ez utóbbit választom, akkor nagyobb esély van arra, hogy „választható” férfivá váljak, ezáltal megtaláljam a – szintén választható – társamat az életben. A csoportban az is kiderült, hogy az anyámról való leválás nem végleges elválást jelent, sem azt, hogy ha segítségre van szüksége, akkor azt megtagadom tőle. Azt jelenti, hogy tudom, hol vannak a lelkemben a határok, és ha segítek, akkor azt nem a saját életem, párkapcsolatom és jövőm rovására teszem, hanem igyekszem olyan megoldást találni, ami mindenkinek jó.

Az állításvezető azt is elmondta, hogy akkor tudom a legteljesebb életet élni, ha nem az anyám apját „játszom”, vagyis nem a nagyszüleim helyén kapcsolódom anyámhoz, hanem a fiaként élem az életemet. Ez az érkezési sorrend tiszteletben tartása.

Be kell valljam, hogy bár nem könnyű évtizedes berögződéseket letenni, de így sokkal jobban érzem magam a bőrömben.” 

JELENTKEZÉS egyéni belső gyermek és családállítás foglalkozásokra itt!

 

Továbbiak:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .