Menü Bezárás

Családállítás Székesfehérvár

Családállítás Székesfehérvár

Családállítás Székesfehérvár – csoportban vagy egyéni családállítás alkalmakon dolgozhatsz a problémád megoldásán. Térképezd fel generációs, családi mozgatórugóidat az ön-megértés és a  változtatás jegyében!

Családállítás Székesfehérváron 15 éves tapasztalattal, bejelentkezés, díjazás és időpontkérés családállításra, konzultációra  itt >>>

Családállítás Székesfehérváron

A családállítás módszere arra alkalmas, hogy megmutassa, milyen generációs, családi mozgatórugók vezérelnek minket tudattalanul egy-egy nehéz szituációban. Emellett a feltáráson túl segít ezek feloldásában és a kiegyensúlyozott életvitel kialakításában. Az egyik legjobb önismereti módszer, ha valaki szeretné felgöngyölíteni és megérteni önmaga működését, sorsának alakulását és hogy mire van szüksége a változáshoz. A családállítás nem terápia, de terápiás hatással is bírhat. A módszer közvetlen előszobája nem más, mint a családterápia, amelynek eszközei között a mai napig fellelhető a „családszobor” (erről bővebben itt).  Székesfehérváron Szigeti Kata vezetésével zajlik egy-egy családállítás foglalkozás. Kérhető egyéni családállítás akár egy alkalommal is, és arra is van lehetőség, hogy az állításban történteket konzultációk során dolgozzuk fel. A csoportos családállítás során aki állítani jön, annak a témájával dolgozunk. Aki résztvevőként van jelen, az segít képviselni az állító témájához „szükséges” rendszerelemeket, családtagokat, stb. A képviselőnek semmiféle szerepet nem kell felvennie, nem kell eljátszania, a családállítás nem pszichodráma és nem színdarab.

Mikor hasznos a családállítás?

Ha például

  • párkapcsolati
  • magánéleti
  • nőiséggel kapcsolatos
  • gyermeknevelési
  • egzisztenciális
  • a családtagokkal kapcsolatos

nehézségeink vannak, és szeretnénk új nézőpontból is rálátni a helyzetünkre, szeretnénk útmutatást kapni ezek megoldására, lépéseket tenni a rend helyreállítására. Ha konfliktusunk van a családunkkal és jó lenne végre tisztán látni, hogy mit tehetnénk önmagunkért és a békénkért. Vagy ha például úgy érezzük, hogy a családi háttér inkább visszahúz, mint emelne. Ha olyan élethelyzetben vagyunk, hogy nem látjuk a számunkra megfelelő irányt, és jó lenne segítség ahhoz, hogy aktiváljuk az erőforrásainkat.

Érdemes tudni, hogy a családállítás technikájával láthatóvá válnak a lelkünkben ható generációs mozgatórugók is, amelyeket felismerve és tudatosítva kerülhetünk közelebb a számunkra kedvező megoldásba. Ha a hozott téma megkívánja, akkor a módszer segíthet az (apasebek-anyasebek miatt keletkezett) bennünk élő gyermek gondozásában is, és a származási családtól való érzelmi függetlenedésben, a generációs ismétlődések feloldásában. Az életstratégia állítás pedig megerősítéseket adhat számodra a kívánt cél eléréséhez.

Egyéni családállítás Székesfehérváron

A székesfehérvári egyéni családállítás ülés jellegzetessége, hogy csak a vendég és a családállító van jelen, és speciális technikával térképezzük fel a nehézség megoldásához vezető utakat. Egy-egy probléma megoldása függ annak mélységétől, és attól is, hogy valaki mióta cipeli, mennyire nyitott a megoldásra. Egyéni családállítás történhet személyesen vagy akár online is, ezekről itt írtam.

Tévhit a családállításról

Tévhit az, hogy egyetlen családállítás mindig helyrehoz mindent. Iránymutatást, lelki enyhülést és lökést ad, ám nem minden esetben igaz, hogy egyetlen alkalommal minden probléma eltűnik és megoldódik. Ami biztos, az az, hogy ha önismeretünkre nyitottan, és a probléma megoldásához rugalmasan állunk hozzá, akkor egyetlen alkalom is jó arra, hogy átértékeljük és később megváltoztassuk a körülményeinket.

Jelentkezés családállítás (Székesfehérvár)

Bejelentkezés és időpontkérés székesfehérvári családállításra, konzultációra  itt >>>

Fontos, hogy mentálisan egészséges, pszichiátriai és gyógyszeres (pl. antidepresszáns) kezelés alatt nem álló kliensekkel dolgozom. A családállítás nem terápia, nem helyettesíti a pszichoterápiát, pszichológiai tanácsadást, gyógyítást.

Továbbiak: