Menü Bezárás

Belső gyermek gyógyítása

belső gyermek gyógyítása

A belső gyermek gyógyítása elengedhetetlen akkor, ha a gyermekkort anyasebek és apasebek tarkítják. Ha kevesebb szülőseb van, a belső gyermek munka akkor is ajánlott, hisz oktávokkal javítja a lelki közérzet minőségét. De ki az a belső gyermek és hogyan lehet meggyógyítani?

 

A belső gyermek gyógyítása előtt

A felnőtté válás útján a gyermekkori fel nem dolgozott bánatokból, az érzelmi igények ki nem elégítéséből és a családi rendszer működési zavaraiból kinek kevesebb, kinek több anyasebe és apasebe keletkezik. Ezek a lelki sebek, ha megszilárdulnak, akkor tartósan meghatározzák a későbbi viselkedést, felnőttkori döntéseket és választásokat, egyfajta maganyagot hozva létre felnőttkorra, tele érzelmi szűrőkkel. Tulajdonképpen ebből fog felépülni a sorskönyv.

A maganyag működését úgy képzeld el, mintha számodra kényelmetlen érzelmekkel teleírt könyveket kezdenél el egymásra pakolni: a legelső könyv valamikor egy éves korod körül kerül a helyére, a következő néhány nap, hét vagy hónap múlva pakolódik rá, a következő fél év múlva, és így megy ez egészen a felnőtté válásodig.
Ha támogató légkörben és egészségesen működő családban nőttél fel, akkor kicsi lesz a könyvkupacod, és látsz mindent, ami mögötte helyezkedik el: a bútorokat, falakat, növényeket, festményeket és ajtót amin kiléphetsz. Emellett megmarad folyamatosan a kapcsolatod a benned élő gyermekkel, ami egyet jelent az életörömmel, kreativitással, lelkesedéssel és hatékonysággal.
Ám ha nagy a kupacod, ráadásul olyan magas, hogy több kupacba kellett rendezned őket, akkor hiába próbálsz túlnézni rajtuk, nem látod meg a szoba teljes berendezését, csak apró részleteket. És ha felnőttként jön egy olyan szituáció, amikor szükséged lenne egy kijárati ajtóra, akkor nem fogod tudni meglátni, mert a könyveid (maganyag által keletkezett szűrőid) eltakarják. Így annak tudatában fogsz döntést hozni, hogy nincs ajtó, ráadásul ezt a döntést tehetetlenség érzés, feszültség érzés vagy más ehhez hasonló érzés fogja kísérni, pontosan olyanok, mint amiket a könyveid is tartalmaznak. Ellentétben egy kisebb könyvkupacos társadtól, aki világosan látja majd, hogy hol kell kimenni, és ezt meg is teszi jókedvvel.

A könyvkupac tehát a Te maganyagod, megsebzett gyermeki éned, aki mindvégig a háttérből, tudat alatt irányítja a felnőtt életedet. Amikor nagy a kupac, akkor hajlamosak vagyunk arra is, hogy ne akarjunk tudomást venni róla, magyarul felnőtt lelkünk útközben megszakítja a kapcsolatot gyermeki lelkünkkel, így védve meg magát az anyasebek és apasebek fájdalmától.

Sokan tehát megsebzett belső gyermekkel nőnek bele a felnőttkorba, és cipelik ezt egészen addig, amíg fel nem veszik újra a kapcsolatot belső gyermekükkel, és el nem végzik az ehhez kapcsolódó érzelmek feldolgozását.

A feladat tehát az, hogy elkezdd felszámolni a könyvkupacodat és átírni a sorskönyvedet, feltölteni a gyerekkorban keletkezett hiányérzeteidet. A feloldáshoz pedig a belső gyermekhez történő kapcsolódáson és az érzelmeiden keresztül vezet az út.

A belső gyermek gyógyítása

A meggyógyítás egyben az anyasebek és apasebek begyógyítását is jelenti, és formáját tekintve segítségül hívja az imaginációs (meditációs), rajzos, írásos, szerepjátékos gyakorlatokat is. A lényege azonban az, hogy a résztvevő önmaga válik belső gyermeke gondozójává. Így tudja semlegesíteni és meggyógyítani a gyermekkorból benne ragadt gátló érzéseket. Olyan ez, mint a fitnesz: ahhoz, hogy eredményt érj el, sokszor kell elvégezned ugyanazt a gyakorlatot.

A belső gyermek gyógyítása miért olyan hatékony?

Mivel ez az érzelmi – önismereti munka közvetlenül érinti a maganyagot, ezért képes hatékonyan segíteni. Hatásos önbizalom helyreállításban, önértékelésben, önelfogadásban, stresszkezelésben, ürességérzés megszüntetésben, önazonosság kiépítésében, munkamánia ellen, megfelelési kényszerben és így tovább.
Segítségével az ember kezébe veheti lelki gondozását, képes megtartani lelki egyensúlyát, vagy megborulás esetén hamarabb képes talpra állni.

(Fontos tudnod, hogy ha nagyon tragikus gyermekkorod volt, akkor egy belső gyermek tréning nem elegendő és nem végleges megoldás, hanem érdemes külön is feldolgoznod a gyermekkorodat.)

Lehetőségeid a változtatásra:

Önismereti tanfolyamok >>

Továbbiak:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..