Menü Bezárás

Önismereti tábor beszámoló

önismereti tábor

Az önismereti tábor jellemzése néhány szóval: könnyek, nevetés, felismerések. Mondhatom, hogy igencsak intenzív volt, nemcsak a résztvevőknek, hanem a táborvezetőknek, azaz nekünk is. Az első napon önismereti játékokkal fűszerezett ismerkedést tartottunk, majd délután elővettük az Életet,

mint témát, az azzal kapcsolatos legfontosabb család dinamikai tudnivalókat, a családfát, és egyenként végignéztük azt, hogy ki hol is helyezkedik el és hogyan a családi rendszerében.

Önismeret, felismerések

Már ekkor sok-sok felismerésre jutottak a résztvevők, amit csak tetézett a saját életút áttekintése, és az ezzel kapcsolatos feladat bizony többeknek könnyet csalt a szemébe. Ezek a könnyek nem a fájdalom könnyei voltak, hanem azon felismerés könnyei, hogy amíg itt vagyunk ezen a Földön, szeretteink és rokonaink és embertársaink körében, addig még van lehetőségünk szinte BÁRMIRE. Igen, arra is van lehetőségünk, hogy javítsuk emberi kapcsolatainkat, és lerázzuk magunkról azokat a terheket, amik nem a mieink, és tudatosan szembenézzünk azokkal a feladatokkal, amiket nem kerülhetünk meg.

Családállítás

A következő napokon családállítással oldottuk az egyéni elakadásokat, és sok mindenki számára ezek az oldások tették fel az “i”-re a pontot. Azok, akik először vettek részt ilyen foglalkozáson, és beválasztották őket mások állításába, elmondásuk szerint sokat tapasztaltak, és az átélt élményeket a saját életükre lefordítva is hasznosítani tudták. Közben jutott idő lazításra is, többek között jóga foglalkozáson vehettünk részt, valamint az utolsó együtt töltött estén tortával ünnepeltünk és késő estig beszélgettünk 🙂

Utolsó nap kicsit lazább volt, de érdekes, és ez is tartogatott könnyes felismeréseket: volt táncterápiás foglalkozás, és önismereti játékos feladat, ami azt mutatta meg a résztvevőknek, hogy minden vágyunk beteljesedik, ha igazán szeretnénk (és a mögöttes gondolatunk is támogatja – erről az előző cikkben írtam), csak rá kell hagyatkoznunk a “Mindenség” támogató erejére és az Időre. A nap második felében pedig energetikai feladatokkal és meditációkkal dolgoztunk.

..és bár az időnk véges ezen a Földön, ha tudatosan éljük az életet, akkor nem számít, hogy mennyi időnk van még. Hogy miért? Azért mert a tudatosan megélt élet, és a tudatosan élt emberi kapcsolatok minőségiek.

Önismereti tábor vélemények

A táborozók ilyen és ehhez hasonló felismerésekkel és élményekkel lettek gazdagabbak, ezt meg is osztották velünk. Mi pedig úgy döntöttünk, hogy önismereti tábor lesz jövőre is 🙂

Fotók:

Továbbiak:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .