Menü Bezárás

Önismeret fejlesztése otthon

önismeret fejlesztése otthon

Az önismeret fejlesztése egyre jobban beépül a köznyelvbe. De mit is jelent ez pontosan? Az önismeret fejlesztése azt a célt szolgálja, hogy az egyén érzelmi és kommunikációs készségei fejlődjenek, melyek segítik az önmegértést.

Az önismeret fejlesztése otthon a legkényelmesebb. Nincs az ember időhöz kötve és csöndben, békességben merülhet el a gondolataiban, ehhez egy önismereti tanulmányt is adunk ajándékba, valamint számos jó olvasmányt találhatsz a blogon.

Az önismeret fejlesztése minden életkorban fontos és elengedhetetlen ahhoz, hogy képes legyél felismerni a kártékony viselkedésformáidat és elkerüld a játszmákat, melyek tönkretehetik a mindennapjaidat vagy akár a kapcsolataidat.

Önismeret fejlesztése az emberi játszmák elkerülése érdekében

Ismered az érzést, mikor valaki egy mondatával eltalált benned egy fájó pontot és előjönnek belőled rég elfeledett sérelmeid, majd ennek hatására Te is elkezded sértegetni a másikat? Ha igen, akkor az önismeret fejlesztése otthon neked is sokat segíthet.

Hogy sikeresen kiszállj a játszmákból, ahhoz kitartás és elszántság kell, szembe kell nézned rejtett fájdalmaiddal és dolgoznod kell rajtuk. Egy korábbi cikkünkben bővebben is olvashatsz az emberi játszmákról.

Önismeret fejlesztése a játszmák nélküli párkapcsolat érdekében

Sokkal nagyobb a tét, ha a játszmázást a családodon belül kezded el, olyan lesz, mint egy örvény. Például, ha a férjeddel folytatod a véget nem érő játszmát az előbb utóbb a gyerekeidre is hatást gyakorol, így akaratlanul ők is részeseivé válnak majd.

Ám egy játszmák nélküli párkapcsolatban a felek képesek tudatos és tudatalatti elvárásoktól mentes döntéseket hozni, melyek megteremtik a harmóniát. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Önismeret fejlesztése a csaták után

Miután sikerült az oly régóta hordott bokszkesztyűdet letenni és megtanulni, hogyan ne vedd elő, meg kell tanulnod lazítani. Nem csak a maximalistáknak kell elsajátítaniuk ezt a képességet, hanem azoknak is, akik megszokták, hogy hosszú ideje mindig készen állnak egy újabb csatára. Fontos, hogy a pozitív érzelemmel járó lazítást válaszd. Élvezd ki és értékeld azt, hogy az önismereted fejlesztésében ilyen messze jutottál és egy régi rossz szokást sikerült legyőznöd, ezzel esélyt adva magadnak egy szebb és boldogabb életre.

Továbbiak:

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .