Menü Bezárás

Lelki egészség megőrzése

lelki egészség megőrzése

Mivel az érzelmi, lelki egészség megőrzése is hangsúlyt kap a munkámban az önismeret terjesztés mellett, ezért még inkább látom, hogy rengetegen nem érzik jól magukat a bőrükben. Nagyon sokan szeretnének másként élni, mint ahogyan élnek.

 

A visszajelzésekből – amiket küldtök nekünk – az derül ki, hogy sokan szeretnének kikeveredni a családi konfliktusokból, megbékélni családtagjaikkal, sokan szeretnének nagyobb önbizalomra szert tenni, a bennük lakozó ürességet felszámolni, a saját életükbe megérkezni, a nők a nőiességüket végre megélni, sokan szeretnék felszabadultnak és jól érezni magukat. Nagyon sokan szeretnék is meglelni az okát érzelmi és lelki egészségük felborulásának.

Lelki egészség megőrzése: a felismerés

Ez mind nagyon jó dolog, hiszen ahhoz, hogy elinduljon az érzelmi életben a megerősödés, a pozitív irányú változás, ahhoz előbb elengedhetetlen a felismerés megteremtődése, az, hogy valami nem jó. Ha már az okok is elkezdenek érdekelni, az pedig már annak a jele, hogy hajlandó is vagy tenni annak megszüntetéséért.

Az okok, amiket nem mindig látunk elsőre, nem biztos, hogy az ellenségeink. Sőt, célirányosan mutatják azt, hogy hol és miben erősödjünk, fejlődjünk ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Gondolj bele, milyen lenne, ha még az okok felderítésére sem lenne módunk? Ha pusztán csak rosszul érezve magunkat a bőrünkben, még magunk sem jöhetnénk rá az okra, mert nem lennének önismereti módszerek rá, nem lennének segítők, akik társaink az úton, és nem lennének a lelki egészséget helyreállító technikák sem? Brrrr…

Lelki egészség ingása: az ok nem ellenség

De hál’Istennek vannak, vannak kideríthető okok és megoldási lehetőségek, így nem kell egész életünkben a változatlanság tengerén ringatóznunk, és belebetegednünk a lelki válságokba, gubancokba, a lehangoltságba, önbizalomhiányba…

Az okokért hálát  is lehet(ne) érezni, hiszen azért vannak, hogy általuk jobbá tehessük az életünket, amiből alig 100 év adatik meg egy embernek. Nem sok, ugye?

Lelki egészség megőrzése

Hogyan oldhatod meg a saját lelki érzelmi gubancodat, számolhatod fel az önbizalomhiányodat, üresség érzésedet és a többi lelki problémádat? Hogyan hozhatod felszínre a benned szunnyadó csodát, amiről mindig is érezted és ma is tudod, hogy ott van benned, és mióta megszülettél, azóta hirdeti, hogy az élet, a Te életed is arról szól, hogy felszabadult, boldog és örömteli légy?

A világon számtalan lelki egészség erősítő módszert és technikát tartanak számon és tanítanak (itthon államilag elismerve csak kb. egy tucatot), amelyeknek mind az a célja, hogy a megborult lelki egyensúlyt helyrehozza, és a vágyott állapotba juttassa a kereső embert. A lelki fejlődési folyamat teljesen egyedi és egyéni dolog, miközben elmondható, hogy előbb-utóbb mindenki elérkezik ugyanazokhoz az állomásokhoz: az apjával vagy anyjával kapcsolatos problémáinak a feloldásához, anyasebeinek és apasebeinek begyógyításához. Van, aki a szülőkkel való konfrontációval megoldottnak tekinti az ügyet, és vannak, akik újra és újra, a mélyéig hatolva visszatérnek egy-egy eseményre.

A mélyen eltemetett, múltbéli, elhanyagolt, megsebzett belső gyermek énünk érzései (hiányérzetek) összezavarják felnőtt életünket, amiből aztán kialakulnak az önbizalomhiány és társai, az üresség érzés, a lehangoltság, az érthetetlen kapcsolatokba bonyolódás. Egyszóval a lelki egészség nem tud helyreállni. A megoldásra pedig mindenki képes: a korán lerakódott hiányérzeteknek a megváltoztatása azon keresztül, hogy újra kapcsolódunk múltbéli belső gyermek énünkhöz.
Változtasd meg a benned szunnyadó érzelmi mintákat, és máris elindul benned a változás!

A kapcsolódás szinte mindenkinél elementáris erővel hat, és a változás is hamar bekövetkezik, ezért is annyira hatékony. Nem is csoda, hogy sok segítő szakember is beépítette munkájába. Ez a lelki munka azonban nemcsak megoldásra alkalmas, hanem az egyik leghatékonyabb érzelmi és lelki karbantartó eszközöd lehet, ha elsajátítod. Általa ugyanis folyamatosan képes vagy kapcsolódni igazi önvalódhoz, ami az egyik legfelemelőbb életminőséget adja számodra: a benned szunnyadó csodának, és az önmagadról alkotott legnagyszerűbb érzésnek a megtapasztalását. Ugyan ki ne szeretné ezt megélni?

Továbbiak:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .