Menü Bezárás

Idézetek önbizalom növelésére

Idézetek önbizalom növelésére

Idézetek önbizalom növelésére nagy számban találhatók az interneten. Összeszedtünk számodra még jó néhányat, amelyek közül akár a faladra is kiteheted azt, amelyik a legjobban inspirál.

Az önbizalommal kapcsolatos problémák minden korban és társadalomban ismert jelenségek. Van, akinek soha nem volt vele gondja, és van, aki egész életében önbizalma felépítésével küzd. Különféle idézetek önbizalom növelésére a segítségedre lehetnek, legalábbis az első lépés megtételéhez.

Idézetek önbizalom növelésére első lépésként

A folyamat természetesen hosszú és nagymértékű tudatosságot és kitartást igényel, de vannak olyan idézetek önbizalom növelésére, melyek megadhatják a kezdő lökést az úton. Az önbizalom növelésére szolgáló idézetek legfőbb szerepe az inspirálás. Egyféle ösztönzés, hogy te is ugyanolyan értékes vagy, mint mások, és hogy az önbizalom képes eljuttatni legmerészebb álmaid felé.

Sokak által alkalmazott módszer egy mottó választása. Az interneten az idézetek önbizalom növelésére tömegesen érhetők el. A mottót gyakran felírják egy olyan helyre, ahol mindennap látják, ezáltal mindennap emlékezteti őket önmaguk megbecsülésére. Ha te is önbizalomhiánnyal küzdesz, érdemes neked is választanod egy hozzád passzoló idézetet, és azt otthonod egy jól látható pontján elhelyezned.

Idézetek önbizalom növelésére – higgy magadban és cselekedj!

Ezen idézeteknek több típusa van. Vannak azok a jellegű idézetek önbizalom növelésére, melyek elsősorban az önmagunkba és döntéseinkbe vetett hitet, valamint magunk elfogadását és szeretetét hangsúlyozzák. Mások sokkal szenvedélyesebb, lelkesebb, vagy akár indulatosabb hangnemben buzdítanak a tényleges cselekvésre, változtatásra, vagy a régóta fontolgatott lépés megtételére.

Mindenkire más az, ami inspirálóan hat, fontos, hogy megtaláld a rád leginkább motiválóan ható passzust, íme néhány lehetséges jelölt:

„Bármire képes vagy. Ezt se felejtsd el. Mindenki tud valamit, amit ő tud a világon a legjobban. Azért született meg.” (Kornis Mihály)

„A biztonságot nem mások teremtik köréd, hanem te magad. Te vagy a saját biztonsági hálód. Csak akkor érzed magad biztonságban, ha ezt elhiszed és magadban bízol. Onnantól kezdve mindegy, hogyan alakulnak a körülmények, merről fúj a szél, mert már tudod, hogy csak magadra számíthatsz.” (Vida Ágnes)

„Legyetek biztosak abban, hogy határozott, gyors és jó döntéseket hoztok! Akik nem tudják, mit akarnak, azt kapják, amit megérdemelnek.” (Karen Hawkins)

„Gondolkodj bátran, ne félj attól, hogy hibákat követsz el! Tartsd nyitva a szemed, az apró részleteket is vedd észre, és legyél mindenben mértéktartó, céljaidat kivéve.” (Szent-Györgyi Albert)

„Soha ne hagyd, hogy a kételyek megbénítsanak. Hozz meg minden döntést, amit meg kell hoznod, akkor is, ha nem vagy biztos benne, hogy helyes.” (Paulo Coelho)

Eleanor Roosevelt pedig arra bíztat, hogy nézzünk szembe mindazzal, amiről azt gondoljuk, hogy nem tudjuk megtenni, így a hitet és a tettlegességet egyetlen mondatban összekapcsolva a következőt fogalmazza meg:

“Tegyünk valami olyant minden nap, amitől félünk.” (Eleanor Roosevelt)

(Á.N.)

Továbbiak:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .