Menü Bezárás

Önbizalom könyvek

önbizalom könyvek

Az önbizalom könyvek olvasása elsőre túl egyszerű megoldásnak tűnhet az önbizalom problémák kezelésére. Pedig igenis hasznos társnak bizonyulnak az önbizalom és az önbecsülés felépítésében és azok ápolásában.

Kell persze hozzá a te elszántságod is, na meg persze a megfelelő könyvek megválasztása. Utóbbiban most segítséget nyújtunk

Önbizalom könyvek: a siker titka

Brian Tracy: Önbizalom – Hogyan lehetsz ellenállhatatlan? című munkája kiemelkedő darabja az önbizalom könyvek sorának. Szerinte a siker és a célok elérésnek titka maga az önbizalom. Az, hogy másokat sikeresebbnek látsz magadnál, az csakis azon múlik, hogy nagyobb az önbizalmuk. Ezáltal pedig nagyobb célokat is tűznek ki maguk elé, ami a könyv másik kulcspontja. A könyvek ezen tagja megtanít egy értékrend követésére, valamint segítséget nyújt a gyengeségek kiküszöbölésében és az erősségek lehető legteljesebb kiaknázásában.

Önbizalom könyvek: tanácsok

Az önbizalom könyvek sorában a következő javasolt darab Kristy Ginman: Tanácsok a kellő önbizalomhoz című írása. Ginman szintén abból a kijelentésből indul ki, hogy a sikerhez elengedhetetlen a megfelelő önbizalom. Azt megszerezni azonban, mint tudjuk, nem olyan egyszerű feladat. A könyv mintegy társként, jó barátként, folyamatos biztatáson és tanácsokon keresztül segít eljutni a legelső, és legfontosabb kitűzött célhoz: az önbizalom felépítéséhez. Kristy Ginman munkája az önbizalom könyvek egy gyakorlatias technikákkal és ötletekkel megtűzdelt darabja.

Állj ki magadért!

Robert A. Glover írása az önbizalom könyvek listájából frappáns címével tűnik ki: Nincs többé jófiú! A jófiú pedig az, aki állandóan másoknak próbál megfelelni, mások véleményéből és visszajelzéseiből építkezik, valamint mások mércéjével méri önmagát. Ennek kell véget vetni Glover szerint, aki lelkesítő és ösztönző szavaival hatékonyan segít elérni a jófiú-létből való kitörést.

Hasonlóan lelkesítő szöveg Christophe André és Francois Lelord: Önbecsülés – Önszeretet, önkép, önbizalom című munkája is. Sok példán keresztül, számos gyakorlatias és hasznos tanácson keresztül juttatnak el az önbizalom felépítéséig, miközben óva intenek a könnyen elkövethető hibáktól is. A kulcsszó, hogy merj változtatni, ami az önbizalom könyvben olvasható javaslatok megfontolásával már nem is olyan nehéz.

(Á.N)

Továbbiak:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .