Menü Bezárás

Mi van ha félsz a családállítástól?

családállítás

„A családállítástól félek, mert nem merem mások előtt elmondani, hogy mi nyomaszt…nem tudom, mi fog kijönni…Mit fognak gondolni rólam a többiek?”

Teheted fel magadban a kérdést, amikor már tudod hogy nem halaszthatod tovább a problémád megoldását, ám még sosem jártál családállítás csoportban.

„Nem merem elmondani…”

Általában az, aki állítani szeretne, meg van róla győződve, hogy a többiek problémája eltörpül az övé mellett. A tapasztalat azt mutatja, hogy ez nem így van, sőt a csoporttagok „hálásak”, amikor látják, hogy másnak is ugyanolyan nehézségű problémáik vannak – ha nem nehezebbek – mint a többieknek.
A csoportjainkban titoktartási kötelezettség van, ezen kívül családias, kis létszámú csoportokat tartunk. Így a családállítás csoport támogató ereje mindig megtapasztalható. Egy – egy csoportban rengeteg pozitív benyomás éri a tagokat.

„Félek hogy mi lesz”

Nos, amikor részt veszel egy családállítás csoportban állítóként, akkor a legjobb, ha minden előzetes feltevésedet félreteszed, és nyitottan állsz ahhoz, ami a probléma valódi okaként megmutatkozik, hiszen már sokszor bebizonyosodott, hogy nem mindig az az elakadás transzgenerációs gyökere, amit gondolsz, hanem valami egészen más. A (képzett) családállító mindig csak addig a pontig hagyja elmélyíteni az állítást, csak addig ás a probléma gyökere felé haladva, amíg Neked is jó, és amíg Te magad képes vagy vállalni a felelősséget a megoldásért.

A megoldást sem a családállító fogja megmondani, ő csak megmutatja azt, hogy mi alapján indulhatsz el. A Te döntésed, hogy élni kívánsz-e ezzel a lehetőséggel.

Lehetnek olyan gátló blokkok, amiknek a valódi családdinamikai okával nehéz első nekifutásra szembenézni, vagy nehezen oldódik fel, és el kell telnie egy kis időnek, amíg a lélek felkészül rá. A családfelállítás nem egy mindent egycsapásra megoldó csodaszer, sem gyógyító módszer, de igen hatékony segítség. Az élethelyzetedről, a lelkedben ható családi mozgatórugókról ad információt, és ebben segít oldani.

Továbbiak:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .