Menü Bezárás

Anyaseb begyógyítás apasebbel együtt

Anyaseb begyógyítás apasebbel

Az anyaseb begyógyítás nem lehet kerek az apasebek begyógyítása nélkül, hiszen ha csak az egyik oldal sérüléseivel foglalkozunk, attól a másik oldal sebei még tudattalanul működnek és szólnak bele felnőttkori döntéseinkbe, választásainkba, érzelmi hangulatunkba.

A folyamatot picivel komplexebb módon, szélesebb forrásból, és mindkét nem számára építem fel, mint ahogyan a fogalom magyarországi meghonosítója, Bethany Webster. Önismeret tréneri és tanácsadói tapasztalataim alapján teljes eredményt a lelki egészségmegőrzés területén, és komplex lelki fejlődést nem lehet elérni anélkül, hogy foglalkoznánk az apai ágról hozott mintákkal is.

Anyaseb begyógyítás mellett fontos az apaseb is

A mélyebb önismereti út a lélektannal foglalkozók szerint sem kerülheti el a mindkét szülővel kapcsolatos problémák (anyaseb, apaseb) feldolgozását, csak ki hamarabb, ki később jut el ehhez a ponthoz. Ezzel dolgozik a hiteles családállítás, ehhez kapcsolódnak családterápiás irányzatok, és ezt érinti a kineziológia is. Az anyasebek és apasebek fogalmát ugyanakkor nagyon találónak érzem ahhoz, hogy magam is e megnevezések használatával hívjam fel a figyelmet a téma fontosságára, és ma már a lelki egészségmegőrzés, és a magas szintű önismereti munka kiindulópontjának tartom.

Az apasebeket és anyasebeket gyógyító folyamatból nem lehet kihagyni a rendszerszemléletet, a családi minták vizsgálatát és belső gyermek terápiát. Az apaseb és anyaseb gyógyítás lépéseit 8 pontban határoztam meg:

Apaseb és anyaseb begyógyítás 8 lépése

1.Hozd felszínre tudattalan lelki kötődéseidet!

2.Gondold át gyermekkori és felnőttkori szerepedet a származási családodban!

3.Azonosítsd be a szülői hitrendszereket!

4.Fogalmazd meg őszintén az általad vágyott és a valóságban megkapott anyai-apai gondoskodás közti különbségeket!

5.Engedd el azt az elvárást, hogy a szüleid egyszer olyanná válnak, mint amire vágysz!

6.Azonosítsd be az érzéseidet!

7.Töltődj fel azokkal a támogató és szeretetteljes erőforrásokkal, amelyekre mindig is vágytál!

8.Gondoskodj folyamatosan újonnan megszerzett lelki egészségedről!

Az apaseb és anyaseb begyógyítás lépéseinek

folyamatát a gyakorlatban is elsajátíthatod, és máris elkezdheted hatékonyan gyógyítani magad, ezen az önismereti tréningen.

Továbbiak:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .