Menü Bezárás

Társkeresés sikeres útja

társkeresés más szemmel

A társkeresés, a pártalálás mindig is központi kérdés volt az ember életében. Főleg manapság, amikor a statisztikai adatokból is kitűnik, hogy nagyon sokan élnek egyedül, társ nélkül. Mi lehet a probléma, miért találnak nehezen társat azok, akik ezt vallják?

Több oka is lehet a párkapcsolati problémának, ezek közül most essen szó az előző fontos kapcsolat lezárásáról. Egyéni tanácsadásban, sokszor tapasztalom ennek a témának a fontosságát. Talán az egyik legfontosabb tényező abban, hogy valaki harmonikus párkapcsolatot alakíthasson ki az, ha az előző párkapcsolatát sikerült lezárnia, és nemcsak szavakkal kimondva, hanem a lelkében is: békésen, tudomásul véve a helyzetet.

Honnan ismered fel, hogy lezártad a kapcsolatot?

Onnan, hogy amikor az elmúlt kapcsolatotokra gondolsz, akkor már nincs benned harag, neheztelés, és nem acsarkodsz a másikra. Elfájtad, meggyászoltad, és eltetted magadnak a kapcsolat ajándékait és tanulságait.
Addig ugyanis, amíg ez nem történik meg, küldözgethet virágcsokrokat az újabb jelentkező, aki lehet akár a világ leg-leg-leg férfija vagy nője, hárman lesztek a párkapcsolatban, és nem ketten. Vagy négyen, ha azt vesszük alapul, hogy ugyanolyan lelki töltésű partnert vonzol be, mint magad is vagy, és ebben az esetben a partnernek is lehet lezáratlan kapcsolata.

Társkeresés és előző kapcsolat

Előző fontos kapcsolatnak számít egy réges-régi társkapcsolat is, ahol felmerült az élet továbbadásának lehetősége, vagy akár olyan kapcsolat, hol meg nem született gyermek van (pl. abortusz). Hiszen ezekben az esetekben is kialakult a kötődés, amit egy elabortált gyermekhez kapcsolódó, meg nem élt és elfojtott gyászfolyamat még inkább erősít, akkor is, ha „csak” futó kalandról volt szó!

Hogyan indulj tiszta lappal?

Ha az előző párkapcsolat lezárásához rengeteg düh és fájdalom társult, akkor érdemes szakember segítségével feldolgozni a helyzetet, aminek a célja az, hogy el tudd fogadni a történéseket, és hogy újra megengedd, hogy szeresd magad. Ebben a gyógyulási időszakban a társkeresés nem mindig ajánlott, hiszen egy új partnernek könnyen lehet csak annyi a szerepe, hogy helyrehozza a megtépázott önbecsülésedet, felépítsd mellette az elveszített önbizalmadat, nőiességedet vagy férfiasságodat, vagyis kiszolgálja a „rejtett” azaz ki nem mondott érzelmi hiányosságaidat. És fordítva persze.

Az ilyen alapokra építkező kapcsolatokból aztán, amikor a célját beteljesítette (helyreállt az önbizalom, nőiesség/férfiasság), eltűnik a tűz és a varázs. Ilyenkor a két fél útjai vagy elválnak, vagy ha mindketten járják az önismeret útját, akkor felismerik, hogy kapcsolatuk egy új ciklus kezdetéhez ért, amit vagy képesek együtt közösen és már magasabb szinten folytatni, vagy nem.

Ha úgy lépsz ki egy párkapcsolatból, hogy közben érzelmileg nem megoldott helyzeteid vannak benne, akkor nagy valószínűséggel a megjelenő harmadik fél mellett is – akiért képes vagy elhagyni az előzőt, mert egyedül nem mered megtenni a lépést – hasonló érzelmi mintázatokkal fogsz találkozni.

Olvasd el, hogy mi az a 6 jel, ami szerint készen állsz egy új párkapcsolatra.

A társkeresés kudarca valóban kudarc?

Nagyon fontos, hogy a társkeresés kudarcát sose éld meg negatívan, hanem egy olyan megtapasztalásként, ami megmutatja neked, hogy miben és hol tudsz önmagadon változtatni. Ebből a szempontból pedig a kudarc nem rossz dolog, hanem egy újabb lehetőség afelé, hogy egyszer megérkezz a vágyott kapcsolatodba. Hiszen mindig olyan társat hoz eléd az élet, aki mellett megélheted az aktuális önmagadat: ha nincs önbizalmad, akkor azt, ha félelmeid vannak, akkor azt, ha rendben vagy önmagaddal, akkor pedig azt.

Amiatt pedig ne aggódj, hogy nem fogsz társat találni, amikor 7 milliárd ember szaladgál a bolygón, és számodra kb. az egytizede potenciális jelöltként jöhet szóba (még eltérő anyanyelvek esetén is).
Hidd el, hogy létezik az embereknek az a halmaza, akik között megtalálod a párodat. Ne hidd, hogy a Sors pont a Te lehetséges társjelöltjeidet felejtette el megteremteni.

Segítség társkeresőknek

A helyes önismeret és a legalapvetőbb szerelmi mozgatórugók ismerete olyan tudatossághoz vezet el, ami által képessé válsz azzal a társsal kapcsolódni, akire valóban vágysz, és akivel harmonikussá teszitek egymás életét.

Továbbiak:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .