Menü Bezárás

7 önmegvalósítás könyv önismeret függőknek

7 önmegvalósítás könyv önismeret függőknek

A következőkben hét olyan önmegvalósítás könyv ajánlóját olvashatod, melyek mind segítenek az önmegvalósítás állapotában tartani, illetve azt elérni és fejleszteni.

 

Ha gyakran merülnek fel benned olyan kérdések, hogy „ki vagyok, mit akarok az életben?”, ha szeretsz magyarázatot keresni cselekedeteidre és megérteni döntéseid okát, szeretnél fejlődni és a tudatos élet útjára lépni, akkor ez az írás neked szól.

Önmegvalósítás könyv – egy lépéssel közelebb magadhoz

Az önfeltárás, önismeret nem egyszerű feladat, sokszor nem tudjuk, hogyan kezdjünk hozzá. Ezt természetesen senki más nem tudja megtenni helyetted, az úton azonban szükséged lehet valamire, ami módszertani segítséget nyújt, és egyúttal segít a folyamat koncentráltságában. Pontosan ezt a támogatást tudja megadni egy önmegvalósítás könyv.

A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupáda Az önmegvalósítás tudománya című önmegvalósítás könyve napjaink felborult társadalmi rendszerét veszi kiindulópontként. A hihetetlen anyagi fejlődés a másik oldalról az emberi sors válságával társul, így egyre aktuálisabb a céltudatos élet kérdése. Ez az önmegvalósítás könyv a védikus tudományból merítkezik, mely egy hindu hagyományokra alapozott új vallási mozgalom – az úgynevezett Krisna-tudat.

Önmegvalósítás könyv a kiteljesedés szolgálatában

Bagdy Emőke, Kádár Annamária, F. Várkonyi Zsuzsa és Orosz Katalin közös munkája, ahogy már címe is utal arra – Teljessé válás – az ego kiteljesedésének elérését célozza. A gyermekkorhoz, gyökerekhez, szülő-gyermek kapcsolathoz mindegyik szerző visszanyúl, ezen túl megismerhetjük a különböző életkori szakaszok feladatait, a Maslow-piramis felépülését, sőt, annak kiegészített változatát is, valamint az ego kiteljesedésének lépéseit és egyúttal a lehetséges korlátozó tényezőket is. Önmegvalósítás könyv, ami lépésről lépésre vezet végig a folyamaton.

Önmegvalósítás könyvek a flow élményről

A flow élmény, vagy áramlat egy adott tevékenységben történő teljes elmerülést jelenti, a külvilág megszűnik és az illető energiával töltődik fel az élmény során. Csíkszentmihályi Mihály három önmegvalósítás könyvét szeretnénk ajánlani a témában: Flow – az áramlat, Jó üzlet, Az öröm művészete. A szemléletmód ismertetésétől kezdve a munkahelyen is alkalmazható, praktikus tanácsokon át a hétköznapi és munkahelyi flow élmény kapcsolatáig mindent felölnek.

Az alapvető kérdések önmegvalósításának könyve

Neale Donald Walsch: A teljes Beszélgetések Istennel című önmegvalósítás könyve azokra a kérdésekre keresi a választ, melyek az önismeret útján mindannyiunkban felmerülnek. Szó van szeretetről, bűnről, kapcsolatokról, hivatásról és megbocsátásról egyaránt.

Ma már mindhárom kötethez egyszerre hozzá lehet jutni, és azoknak érdemes elolvasniuk a könyvet, akik túl az anyagi, látható világon egy magasabb, összetettebb gondolkodásmódra is nyitottak. Akik sejtik, tudják, hogy az önmegvalósítás nemcsak szerencse és „jókor jó helyen lenni” kérdése, hanem az is befolyásolja, hogy milyen tartalmakkal töltjük meg lelkünk mögöttes mozgatórugóit.

Amikor kezd megcsapni az önmegvalósítás szele

… akkor érdemes a kezedbe venni Oprah Winfrey: Amit biztosan tudok című könyvét. A médiaszemélyiség és ma már gazdag üzletasszony különleges és sikeres élettörténete tárul elénk a könyvből és mindezen túl megy: olyan élettapasztalatokat és bölcsességet ad át olvasóinak, amelyektől egycsapásra szárnyakat növesztenek, és újra megerősödnek abban, hogy akkor teszik a legjobban, ha a szívükre és a belső hangjukra hallgatnak. Az út persze nem mindig sima, sokszor kell kockáztatni és bátran “szembemenni”, de az eredmény: a lelki béke, teljesség önmagunkkal és az egészséges önmegvalósítás.

Az itt említett könyvek mind jó alapot nyújtanak a sikeres önismereti felfedezéshez. Jó olvasást!

(Á.N, SZ.K.)

Továbbiak:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .