Menü Bezárás

Önbizalom növelő idézetek

önbizalom növelő idézetek

Az önbizalom növelő idézetek nagyon népszerűek mai társadalmunkban. Ennek fő oka, hogy sokan küzdenek az önbizalomhiány problémájával, így az íróktól kezdve a zenészeken és pszichológusokon át a különféle hírességekig számtalan személy, számtalan helyen és formában fogalmaz meg inspiráló, az önbizalom erősítésére irányuló gondolatokat.

Önbizalom növelő idézetek – a hit

Az önbizalom növelő idézetek kulcsszava többnyire az önmagunkba vetett hit. Ezzel a lépéssel kezdődik minden önbizalom növelő folyamat, ezen idézetek pedig pont erre hívják fel a figyelmet.

“Tudom, hogy lehetetlen, de tudom, hogy meg fogom csinálni!” (Philippe Petit)

„Az, hogy senki sem számít rá, hogy megteszed, még nem jelenti azt, hogy képtelen vagy rá.” (Sarah Addison Allen)

“Hittel tedd meg az első lépést! Nem kell hozzá látnod az egész lépcsőt, csak az első lépcsőfokot.” (Martin Luther King)

Sok önbizalom növelő idézet ezen túl az önmagunk elfogadását, a saját magunkkal történő megbékélést is kiemeli, amely természetesen a hit alapja is.

„Szerintem mindenki furcsa. Mindannyiunknak ünnepelnünk kellene az egyéniségünket, nem pedig szégyenkeznünk miatta.” (Johnny Depp)

„Az önelfogadás és az önbizalom egymással harmóniában működnek jól, és így teszik lehetővé egy érzelmileg kiegyensúlyozottabb élet kialakítását. Ehhez tényleg bátorság kell, de nagyon megéri.” (Tari Annamária)

Önbizalom növelő idézetek – akarni is kell

Az önbizalom növelő idézetek egy másik nagy csoportja az akaraterő szerepét hangsúlyozza. Ezek szerint az önbizalom növelő folyamat fontos része az, hogy akarni kell, hogy legyen önbizalmad, és akarni kell, hogy higgy magadban.

“Ha az ember egyszer eltökéli, hogy csupa jót gondol magáról, akkor nem ismer lehetetlent.” (Robert Merle)

Önbizalom növelő idézetek – cselekedni kell!

A harmadik nagy csoport az önbizalom növelő idézetek sorában már a tényleges tettlegességre irányul és a sok elmélkedés, tétovázás és fontolgatás helyett cselekvésre ösztönöz.

„Ha nem próbálod meg,

Ez azt jelenti, hogy

A lehetőségek életét

Szándékosan szétrombolod.” (Sri Chinmoy)

„Ne hagyd, hogy az emberek átgázoljanak rajtad! (…) Ez a te életed. Ha kell valami, merj lépni, és kapd el, mert senki nem fogja tálcán eléd hozni azt, amire vágysz. A jókislányok mindig a második helyre szorulnak.” (Cecelia Ahern)

“Az energiád és a lelkesedésed azután keletkezik, hogy belevágtál valamibe.” (Andrew Matthews)

És végül persze jegyezd meg:

„Gondolkodj, higgy, álmodj, és merj!” (Walt Disney)

(Á.N.)

Továbbiak:

1 Comment

 1. Éva

  Az idézetek többsége a cselekvésről szól, mely már következménye valamilyen (ön)bizalomnak, hitnek (hogy milyen sokféle, arról olvashattunk).
  Ha már szerepelt az elején a “hit” kihúznám azt, hogy önmagunkban, hiszen lehetséges, hogy magunk sokszor vizsgáztunk rosszul, és persze, hogy annak ellenében kell másként tenni!
  Ehhez a gondolathoz csatlakoztatom az ún. hősterápiát, amikor egy pszichológus azokat a történeteket sorolja az ember életében, amikor nagyobb, hősies dolgokat művelt, viszont éppen, mert megrekedt egy helyzetben, a helyzet oka viszont új: biztos, hogy buzdításnak jó, de hogy másra van szükség hogy “új életre támadjon” az szerintem kétségtelen.
  A “hit” elsősorban a Teremtőbe vetett hit, mely Martin Luther Kinget is egy olyan életre vitte, amit persze sietve el is vettek tőle, ezt ne felejtsük el! Ezzel az ő élete nem is jó példa?!
  Dehogynem 🙂 a SZERETET volt az Isten-hiten át ami olyan bátorságot adott, hogy átvitte a lehetetlenen is.

  Engem minden formában “gyilkolt” valaki lelkileg, egészen addig míg meg nem üzentem, mert személyesen nem lehetett ezért anyukámon keresztül a “célszemélynek” hogy bocsássa már meg az Úristennek, hogy engem megteremtett! Azt gondolom, nagyon ügyesen vágtam ki magam a helyzetből …

  Ezért, azt gondolom, hogy a legnagyobb önbizalomra az adhat okot, hogy Valaki, aki az egész világot létrehozta, aki MAGA A LÉT, maga a Szeretet, azt gondolta, hogy legyek és a saját lelkének egy szikráját lehelte belém 🙂 én onnan “kezdődöm” ahol erre válaszolni kezdek. Persze minden egyes ember az Ő Lelkének egy darabkája … azt bontja ki az ember az életes során: ez meghatározhatja a kapcsolatainkat is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .