Menü Bezárás

Önbecsülés és önbizalom növelés könyvek

önbecsülés és önbizalom növelés könyvek

Az önbecsülés és önbizalom növelés könyvek a lehető legkényelmesebb útját mutatják az előbb említettek fejlesztésének. Nem kell adott időpontban megtartott tréningeket zsúfolnod a már amúgy is sűrű hétköznapokba, és a pénztárcádat is megkíméli. Akkor és ott fogsz neki, ahol neked a legkényelmesebb.

Elszántságra és kemény munkára azonban szükség lesz, na meg a megfelelő segítő társak megválasztására. Íme ajánlónk önbecsülés és önbizalom növelés könyvek terén.

Önbecsülés és önbizalom növelés könyvek és az alkalmazkodás

Maarit Johnson: Önbecsülés és alkalmazkodás című írása az önbecsülés és önbizalom növelés könyvek közül az elsősorban elméleti megközelítésű munkák közé tartozik. A kiinduló tétel az, hogy hajlamosak vagyunk megfeledkezni az önbecsülés és az önbizalom jelentőségéről, pedig ezek fontosabbak, mint gondolnánk. A könyv elsősorban az önbecsülés fogalmát járja körül, kiemelve annak összetettségét és felépítésének folyamatát.

Önbecsülés és önbizalom növelés könyvek segítségével

Gael Lindenfield: Önbecsülés című munkája az önbecsülés és önbizalom növelés könyvek specifikusabb csoportjába tartozik. Lindenfield ugyanis abból indul ki, hogy a fentiek hiányát az azokon esett csorba, sérülés okozza. Éppen ezért a folyamat kezdő lépéseként útmutatást nyújt a fájó emlékek és sérülések feldolgozásához. Ösztönzi a traumák feltárását és az azokkal való megbirkózást, mindezt praktikus és gyakorlatias tanácsokon keresztül, így kiváló folytatása Maarit Johnson főleg elméleti megközelítésű könyvének.

Az önbecsülés és önbizalom növelés könyvek sorában muszáj megemlíteni Christophe André és Francois Lelord Önbecsülés – Önszeretet, önkép, önbizalom című írását is. Ez a mű az előzőhöz hasonlóan gyakorlatiasabb, lelkesítőbb stílusban ösztönzi olvasóját a változtatásra. Változtatni pedig kell, hiszen ahogy arra a szerzők is rávilágítanak: a boldogság és az örömteli élet alapja az, ha jól tudod érezni és ki vagy békülve önmagaddal. Ennek eléréséhez nyújtanak tanácsokat.

Önbecsülés és önbizalom növelés könyvek – művészet az önbizalom?

Patricia R. Spadaro: Az önbecsülés művészete című könyvében Lindenfieldhez hasonlóan a probléma forrásából indul ki. Reflektál azokra a stressz faktorokra, illetve nehezen megoldható helyzetekre, melyek mind próbára teszik képességeinket. Ezekben a helyzetekben meg kell találni az egyensúlyt a saját és a mások érdekei és igényei között. Nem szabad mindig magadat helyezni a háttérbe, létezik egészséges középút. Ennek megtalálásában segít Spadaro.

(Á.N)

Továbbiak:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .