Menü Bezárás

Nőgyógyászati problémák lelki okai

nőgyógyászati problémák lelki okai

A nőgyógyászati problémák lelki okai szerencsére egyre több nőt foglalkoztatnak, ők tudni szeretnék, hogy melyikkel is állnak szembe. Van, hogy teljesen egészségesek a vizsgálatok alapján, a valóság mégis mást mutat.


Mostanában több ilyen hölgy is megkeresett, ezért gondoltam, írok erről pár sort. Azért, hogy láthatóvá váljon, hogy olykor a női test milyen „fondorlatos” módon képes kiszolgálni egy-egy tudatalatt a lélekben működő családi, generációs „parancsot”, mintát, netán egy régebbi rossz emlék feldolgozatlanságát. Lássunk egy olyan példát, ami elsősorban a saját élettörténet okán keletkezhet és leírom azt is, hogy mi segíthet a feoldásban:

A meg nem született gyermek

A nőgyógyászati probléma lelki okai közül ez az egyik lehetséges. A családállítás „odatartozás joga” törvényének értelmében a család minden tagjának joga van ahhoz, hogy a családhoz tartozónak ismerjék el. Még annak a családtagnak is, akit ténylegesen kitagadtak, vagy akinek az elvesztése fájdalommal járt, és ennek enyhítése végett inkább nem beszélnek róla többé. Ide tartoznak azok a gyerekek is, akik sajnos bár elindultak az életbe, de valamiért mégsem tudtak megszületni. Akár mert a szülők döntöttek a meg nem születéséről, akár mert a sors akarta így.

Gyakran tapasztalható, hogy amíg az anya lelkében nincs helyretéve ez a történet, amíg nincs elgyászolva, amíg lelkiismeretfurdalás vagy bűntudat gyötri, addig egy tudatalatti, láthatatlan kiegyensúlyozatlanság van jelen. Persze sokszor mondják, hogy „ó, az már olyan régen volt, nem is emlékszem rá, és különben is véletlen volt, nem is jut eszembe, szinte mintha meg sem történt volna, az apa sem tudott róla, azt sem tudom hol van már, hagyjuk”. Csakhogy ezt általában az ész mondja, és nem a lélek és nem szív.

Aztán amikor előkerül ez a téma, beszélgetünk róla, majd az egyéni családállítás eszközeiből is leolvashatóvá válik, hogy ez azért valahogy mégis mély nyomot hagyott az anya lelkében. Akkor még azt is megkérdezem, hogy „szerinted kisfiú vagy kislány lett volna?”. Ez szokott lenni az a pont, amikor a „szinte meg sem történt” dacára mégis fél tucat zsebkendő fogy el pár perc alatt, mert az évek óta elfojtott érzelmi blokk könnyek formájában robban ki és végre kiszabadul nemcsak a lélekből, hanem a testből is.

Nőgyógyászati problémák lelki oka az „emlékeztetés”

A családi rendszer ugyanis – szintén a családállítás törvénye alapján – mindig kiegyenlítődésre törekszik. Most is így tesz: arra törekszik, hogy emlékezzenek rá (a szülők, az anya). Arra, hogy van itt valaki, akinek jó lenne „megengedni”, hogy ő is a családhoz tartozhasson. Elismerni azt a röpke időt, amíg létezhetett. Megadni a neki járó tiszteletet azzal, hogy a szülei nagy helyet adnak neki a szívükben.

S hogy mivel emlékeztet erre a nő teste? A legkülönfélébb női szervi tünetekkel.

Nőgyógyászati problémák lelki okainak megoldási lehetősége

Mi a megoldás?

Amikor az anya képes integrálni a lelkében a meg nem született gyermekkel kapcsolatos érzéseit, akkor a testnek nem lesz tovább szüksége „emlékeztető” tünetekre. Mert a lélekben helyreáll a rend.

Van erre megnyugtató megoldás?

Ez a kérdés akkor szokott felmerülni, amikor a szülők együtt vagy rosszabb esetben egyedül az anya döntöttek úgy, hogy ne szülessen meg a gyermek. Ilyenkor akár érezhetik úgy is, hogy ők a „rosszak”, amiért nem születhetett meg a kicsi. Úgy érzik, hogy ha utat engednek ennek a lelkiismeret furdalásnak, akkor azt nehezen viselik majd.

Rengeteg ilyen helyzetet láttam családállításokon. Mindig lenyűgözött a megoldás, amit ilyenkor én is alkalmazok. Aminek végeredményeként még teljesebb és szeretettel telibb lélekkel tud továbbhaladni a szülőpár vagy az édesanya, mint azelőtt. Felszabadultan, megszabadulva mindenféle bűntudat és lelkiismeretfurdalás érzéstől, miközben a meg nem született kicsi lélek emléke a szívük erőterében létezhet tovább.

Amikor a test jelzése a fejlődést szolgálja

Mi lesz így a tünettel?

Ha jó munkát végeztünk, akkor nem lesz tovább szüksége a „rendszernek” arra, hogy testi tünettel vagyis nőgyógyászati problémával emlékeztessen a feldolgozatlan emlékre. A nőgyógyászati probléma lelki oka betöltötte szerepét. Most már meg lehet „köszönni neki”, hogy segített emlékezni arra, hogy volt valami elintézetlen dolog a lélekben. Valami olyasmi, aminek a feldolgozása végül könnyebbé tette a lelket, a testet és ezáltal az életet.

További, nőgyógyászati problémák lelki okairól ebben a bejegyzésben írtam.

Továbbiak:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .