Menü Bezárás

Az önmegvalósító ember jellemzői

Az önmegvalósító ember jellemzői

Mindannyian önmegvalósító embernek születünk, csak lehet, hogy útközben időnként háttérbe szorulnak önmegvalósító céljaink. Az önmegvalósító ember sugározza magából azt, hogy a helyén van, és hogy rendben van külső és belső világával.

Az önmegvalósító ember születése

Az önmegvalósító ember folyamatosan felteszi magában a kérdést, hogy kicsoda is ő igazából. Milyen céllal született? Mi a jelenlegi életszakaszának a feladata? Mi az, amit mindig is szeretett volna megvalósítani, megtenni?

Hiszen jelenlegi társadalmunk minden eddiginél nagyobb lehetőséget nyújt arra, hogy azzá váljunk, akivé csak akarunk.

Vannak, akik az önmegvalósítást a külsőségekben élik meg, és megint másoknak sokkal fontosabb az, hogy a belső harmóniájukkal legyenek összhangban. Hosszútávon mindenképpen érdemes a belsőre is koncentrálni, mert ha csak a külvilágtól tesszük függővé önmagunk megvalósítását akkor az kiüresedéshez, és hiányérzetekhez vezet.

Az önmegvalósító ember jellemzői

Maslow piramis rendszere szerint ha van, ami motiválja az embert, azért hegyeket képes mozgatni, és az embernek szüksége van arra, hogy megvalósítsa önmagát és feszegesse a határait, mert ettől lesz még jobb.

Az önmegvalósító ember egyfajta kiteljesedést él meg az életében, a döntéseiben és a választásaiban. Nem feltétlenül azáltal, hogy a körülményeit folyton a maga kedvére alakítja – hiszen sokszor hoz olyan történéseket az élet, amelyeket egyéni szinten nem lehet befolyásolni -, hanem azáltal, hogy a sors által hozott fordulatokban, eseményekben igyekszik megélni önmagát, keresi a lehetőségeket, legyen az akár rossznak vélt vagy jónak vélt sorsfordulat.

Az önmegvalósító ember sem boldog a nap 24 órájában, ám képes arra, hogy mély önismeret gyakorlással felülvizsgálja életét, hozzáállását, viselkedését, és ha szükségesnek látja, akkor változtasson azon.

Amikor az ember ebbe az állapotba érkezik, akkor sokkal többet képes adni másoknak, mint előtte: megértést, szeretetet, elfogadást, miközben sosem érzi úgy, hogy önmagának kevesebb jutna.

Az önmegvalósítás elkezdése

Az önmegvalósításhoz először érdemes szabaddá tenni az utat önmagad előtt, vagyis önazonossá válni: megszabadulni azoktól az évek óta rád rakódott sallangoktól, szokásoktól, családi mintáktól, amelyek elfedik előtted valódi lényedet.

Továbbiak:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .