Menü Bezárás

Önismeret fejlesztése otthon hatékonyan

önismeret fejlesztése otthon hatékonyan

Az önismeret fejlesztése – akár otthon – hatékonyan úgy lehetséges, ha feltársz a lehető legtöbbet magadból és „leásol” egészen az alapokig. Ám ez hosszú és lehet hogy fájdalmas út, de a végén többet tudunk meg magunkról, mint addig bármikor.

Az élet néha nagyon nehéz megpróbáltatások elé állít minket. Ilyenkor gyakran tesszük fel a kérdést, hogy miért? Miért velem történik ez?! Miért érdemlem ezt?! Ezekre csakis magunkban kereshetjük a választ. Az önismeret fejlesztése segítő kezet nyújthat, mellyel biztosíthatjuk, hogy többet nem esünk ugyanabba a csapdába.

Önismeret fejlesztése egy bántalmazó kapcsolat ellen

Mindenki megérdemli azt, hogy biztonságban, tiszteletben és elfogadásban éljen a párja mellett, ám ha pont az ellenkezője igaz a kapcsolatodra, akkor egy mérgező, bántalmazó kapcsolatban élsz. Ennek oka lehet az, például amikor az illetőnek az ellenkező nemű szülővel meg nem oldott érzelmi problémái vannak, ami az alacsony önértékeléshez vezethet. További okokról, megoldásokról itt olvashatsz, mellyel folytatódhat az önismeret fejlesztése.

Önismeret fejlesztése a belső gyermek gyógyításával

Hogy esélyünk legyen egy biztonságos kapcsolatra, és hogy az önismeret fejlesztése is hatékony legyen, ahhoz elengedhetetlen a belső gyermek gyógyítása, amit anyasebek és apasebek árnyékolnak be. A belső gyermek az a tudatalatti éned, aki kiskorod óta raktározza a rossz és szorongást keltő emlékeket. Sokan nem vesznek róla tudomást és megszakítják vele a kapcsolatot, de a gyógyításhoz érdemes szembe nézned vele, melyről itt olvashatsz többet.

Önismeret fejlesztése a tudatos érzelmek eléréséhez

Amint elősegítetted a belső gyermek gyógyítását, látni fogod, hogy a tudatosság az egyik legfontosabb dolog, melyet az önismeret fejlesztése során megtanulhatsz. A tudatos érzelmek megélését gyakorolni kell. Fontos, hogy néha állj meg egy picit a fejlődésed során és visszatekintve légy büszke magadra azért, amiket már elértél.

Amikor elkezded az önismeret fejlesztését otthon, akkor még nem is gondolod, hogy mi mindenre képes vagy.

(Fl)

Önismeret fejlesztést online otthon akár elkezdheted az itt leírtak alapján is.

Továbbiak:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .