Menü Bezárás

Hogyan születtek a Harry Potter könyvek valójában?

Harry Potter könyvek

Az egyik legjobb pályaválasztási útmutatás az, ami a J.K. Rowling Story című filmben látható. A film végigvezet az írónő viszontagságokkal teli életén, amiből kiderül az is, hogy sokáig nem azt az életet élte, és nem azt a hivatást űzte, amit a szíve diktált,

de már egészen kislány korától ott volt benne a Harry Potter könyvek ötlete, története. Sokáig furcsának találta magát kamaszként a saját korosztályában, és a tinik szokásos útkereső éveit élte, de édesanyja hitt és bízott benne, hogy egyszer még nagy írónő válik belőle.

A fiatal lány sem úszta meg a „tanulj rendes szakmát” című szülői intelmeket, álmáról, hogy írni fog, azonban sosem mondott le. Korán meghalt édesanyja jelenléte pedig végigvonul a filmben, lelki erőforrásként és támogató erőként bukkan fel J.K. Rowling életében.

Később, jó néhány viszontagság után gondol egy merészet, és elküldi kiadóknak a kéziratát. Több kudarc után végül egyetlen kiadó jelentkezik, és onnantól maga a varázslat kel életre az írónő életében, amit már mindenki ismer a mozivászonról.

Talán ha Rowling édesanyja nem hisz a gyermekében, ha nem biztatja, vagy pesszimistán áll az élethez, akkor nem ülhetnénk a moziszékben Potter történeteit végigizgulva… De mit is mondott pontosan Rowlingnak édesanyja? Olyat, ami egész életre bevésődik annál a fiatalnál, aki szülőjétől hallja:

„Próbálj ki mindent, hogy rátalálj, mi illik a legjobban hozzád”

Ennyi!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .