Menü Bezárás

6 jel, hogy készen állsz egy új párkapcsolatra

6 jel, hogy készen állsz egy új párkapcsolatra

Amikor készen állsz egy új párkapcsolatra, akkor megjelenik Ő… Na igen, de mikor van az az amikor? Íme néhány fontos lelki-érzelmi tényező, amit nem hagyhatsz figyelmen kívül, amikor új kapcsolatra készülsz.

1. jel, hogy készen állsz egy új kapcsolatra

Lezártad az előző párkapcsolatodat. Nemcsak fizikálisan, hanem érzelmileg. Mit jelent ez? Azt, hogy már nem találkoztok hetente, havonta, nem egymással osztjátok meg életetek fontos eseményeit, és nem egymás vállán sírjátok ki a problémáitokat, hanem léptetek egy nagyot az eltávolodás irányába. (Vagy ha ő nem teszi meg, akkor megteszed te.) Érzelmileg pedig már nem érint meg, ha visszagondolsz a régi, együtt töltött időtök jó vagy rossz dolgaira. Ha még megérint, és sok elfojtott érzés jön fel, akkor érdemes önismereti-lelki munkát végezned, a benned élő sérelmeket, tüskéket kioldani, feldolgozni. Bővebben ebben a cikkben is olvashatsz az előző fontos kapcsolat lezárásáról. (Igen, létezhet barátság az ex-szel – főleg amikor gyerekek is vannak – de ehhez mindkét félnek érdemes érzelmileg intelligensen hozzáállni.)

2. jel, hogy készen állsz egy új kapcsolatra

Leváltál az ellenkező nemű szülődről, nemcsak fizikailag hanem érzelmileg is. Rengeteg probléma, társtalanság és rosszul sikerült párkapcsolat oka az ellenkező nemű szülőhöz fűződő túlzott kötődés, ami szinte megakadályozza, hogy ebbe a kapcsolatba beférjen az ellenkező nemű társ is. Tipikus meny-anyós (vagy vej-após) konfliktus melegágya az ilyen helyzet. A megoldás eldönteni, hogy kivel akarsz párkapcsolatra lépni: az anyukáddal/apukáddal vagy a társaddal? Egyszerre a kettő nem megy, és ha a társadat választod, akkor – érzelmileg “beragadt” szülőknél – előfordulhatnak kezdeti konfliktusok az új helyzet miatt. Még több segítség ebben a cikkben.

3. jel hogy készen állsz egy új kapcsolatra

Tisztában vagy a származási családod mozgatórugóival, önismereti munkád révén képes vagy feltérképezni a hozott családi mintáidat, így rálátásod van a generációsan hordozott párkapcsolati mintáidra. Ezen keresztül pedig tisztában vagy a saját gyenge pontjaiddal, ami azt jelenti, hogy képessé válsz tudatosan és nem ösztönből kezelni a későbbi esetleges párkapcsolati konfliktusaidat.

4. jel, hogy készen állsz egy új kapcsolatra

Tudod, hogy kit nem akarsz. Nem csak az vezet eredményre, ha azt tudod, hogy kit akarsz, hanem az is, ha tudod, kit nem akarsz. Az nem fontos ilyenkor, hogy a többség szerint nem is létezik ilyen társ, a lényeg, hogy te higgy benne (a férjemről találkozásunk előtt csak én hittem, hogy létezik – a környezetem nem. Ha hallgattam volna az ellenvéleményekre, akkor most nem élnék harmonikus házasságban).
Fontos még az is, hogy tisztában légy azokkal az emberi tulajdonságokkal, amit a másikban semmiképpen nem tudnál elviselni, és hogy érzed, mik azok a “tökéletlenségek”, amelyeket képes vagy elfogadni. Amikor ugyanis találkozol Vele, akkor lesznek olyan tulajdonságai, amik nem fognak tetszeni, mint ahogyan te sem vagy mindenki számára tökéletes. Ám ha tudod, hogy nálad hol a határ, mi az, amit még képes vagy elfogadni a másik személyiségében, életvitelében, akkor boldogan fejest ugorhatsz az új szerelembe. Ehhez viszont szükséges elsajátítanod a következő pontot is, mert enélkül semmit nem ér…

5. jel hogy készen állsz egy új kapcsolatra

Eljutottál odáig (pl. önismereti tréningek a segítségével), hogy nem a másik feledet akarod megtalálni, hanem azt a másik egészet, akivel együtt két egészet alkothattok. Ha ugyanis szó szerint a másik feledet keresed, akkor abban az is benne van, hogy nélküle nem vagy egész, támaszkodsz rá, függsz tőle… Később ebből lesz az anyagi és érzelmi kiszolgáltatottság, a párkapcsolati játszmák és hazugságok. Kinek van erre szüksége és legfőképpen ideje?

6. jel hogy készen állsz egy új kapcsolatra

Nem attól teszed függővé a boldogságodat, hogy van-e melletted társ vagy nincs, és nem várod el a sorstól, hogy mindenáron az utadba hozza az Igazit. Ehhez nagyobb bátorság kell, mert benne van a pakliban, hogy mégsem találkozol Vele… Ilyenkor fohászkodhatsz a Sorshoz (Teremtőhöz, ki minek nevezi), hogy ha az van megírva, hogy nem jön, akkor adjon erőt ennek elfogadásához és viseléséhez, és emellett az élet teljességének megéléséhez.

Segítség ahhoz, hogy igazán készen állj: a párkapcsolatok igazi lelki mozgatórugóinak megismerése.

Továbbiak:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .