Menü Bezárás

Önbizalom fejlesztés könyv

Önbizalom fejlesztés - könyv

Önbizalom fejlesztés – könyv segítségével? Naná! Ha nincs időd, vagy egyszerűen csak nem szeretnél drága önbecsülés fejlesztő tréningekre költeni, akkor is van megoldás. Az önbizalom fejlesztés könyv útmutatásával is véghez vihető. A következőkben ajánlónkat olvashatjátok a témában.

Önbizalom fejlesztés könyv gyakorlati tanácsokkal

Az úton elindulni nem könnyű. Létezik azonban néhány olyan önbizalom fejlesztés könyv, melyek világosan definiált lépésekkel és konkrét tanácsokkal látnak el. Ilyen például Brené Brown: Élj szívvel-lélekkel – 10 útjelző az önbecsüléshez című írása. A kulcsszó: saját tökéletlenségünk elfogadása – hiszen tökéletes ember nem létezik. Azokra a félelmekre koncentrál, melyek hátráltatnak minket és segít leküzdeni ezeket, valamint megtanít arra is, hogy a saját értékrendednek próbálj megfelelni másoké helyett.

Kristy Ginman: Tanácsok a kellő önbizalomhoz című könyve telis tele tanácsokkal és folyamatos biztatással végig fogni fogja a kezed az úton és irányt mutat, hogy ne érezd magad elveszve. Ez az önbizalom fejlesztés könyv az elméleti fejtegetésen túl gyakorlati technikákkal is szolgál.

Patricia R. Spadaro: Az önbecsülés művészete című munkája a probléma forrására koncentrál. Segít felkutatni mindazokat a problémás helyzeteket és stressz faktorokat, melyek elbizonytalanítanak saját képességeiddel kapcsolatosan. Figyelmeztet arra is, hogy mások érdekének folyamatos szem előtt tartása mellett magadat se szorítsd háttérbe – azaz, hogy találd meg az arany középutat a kettő között.

Önbizalom fejlesztés könyv a siker felé

A siker csak kellő önbizalommal érhető el. A következő három önbizalom fejlesztés könyv pontosan ezt tartja szem előtt.

Dorothy Leeds: Út a sikerhez: Önbecsülés, önmenedzselés címmel írt önbizalom fejlesztés könyvet azzal a kijelentéssel, hogy nincs annál boldogabb és kiegyensúlyozottabb élet, mint amikor az ember nap mint nap azzal foglalkozik, amit szeret. Ez pedig nagyon is megfontolandó tanács, hiszen a rosszul megválasztott munkahely minden nap megkeseríti az ember életét. Félsz váltani? Leeds könyve ebben segít a célkitűzések pontos megfogalmazásával, valamint különféle tesztekkel és helyzetgyakorlatokkal.

Brian Tracy: Önbizalom – Hogyan lehetsz ellenállhatatlan? című munkája szintén siker-orientált. Aminek a kulcsa pedig az önbizalom. Ez az önbizalom fejlesztés könyv egyenesen buzdít arra, hogy nagyobb és nagyobb célokat tűz ki magad elé, melyek elérése természetesen egyúttal nagyobb sikerélménnyel is párosul.

Önbizalom fejlesztés könyv: merj nemet mondani és állj ki magadért!

Ha ismerős a probléma és mindig elhatározod, aztán végül csak az csúszik ki a szádon: „persze, megcsinálom” – akkor érdemes belelapoznod a következő önbizalom fejlesztés könyvekbe:

Alexander Oakwood: Mikor mondjunk NEM-et, és hogyan – avagy út az önbecsüléshez, valamint Robert A. Glover: Nincs többé jófiú! figyelemfelkeltő címmel ellátott munkái éppen ezt e kérdést járják körül. Segítenek tudatosítani a problémát és kialakítani a szilárd, határozott fellépést, hiszen az, aki jófiúként éli az életét mások véleményéből építkezik ahelyett, hogy saját magát fogadná el teljes emberként.

Létezik egy önbizalom fejlesztés könyv, mely mellett nem szabad szó nélkül elmenni. Ez Christophe André és Francois Lelord: Önbecsülés – Önszeretet, önkép, önbizalom című írása. André és Lelord könyve hatalmas sikert aratott és ez nem véletlen. Ez az önbizalom fejlesztés könyv nagyban épít a gyakorlati feladatokra és túlzottan általánosított tanácsok helyett valódi megoldásokat kínál. Miközben figyelmeztetnek azokra a leggyakoribb hibákra is, melyeket nagyon könnyű elkövetni. A munka a „merj változtatni” elképzelés köré épül és ígéretéhez híven ténylegesen segít abban, hogy megtedd az első lépéseket a hosszú úton.

(Á.N.)

Továbbiak:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .